Ingrediente
- 1,2 kg cartofi
- 3 ardei grasi
- 6 cepe mari
- 1 legatura patrunjel sau marar
- 1 lingurita paprika ardei dulce
- 1/2 lingurita paprika iute
- 1 1/2 lingurita chimen
- putin cimbru
- 2 foi dafin
- 1 lingura pasta de tomate
- sare
- ulei
Mod de preparare
Ceapa curatata si spalata se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand cate putina apa calda, pana se inmoaie bine si formeaza un sos.
Adaugam ardeii spalati, curatati si taiati fasii nu foarte subtiri.
Lasam legumele la calit cateva minute, adaugam boiaua, cimbrul, chimenul, foile de dafin si apoi cartofii taiati cubulete.
Turnam apa cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt bine patrunsi.
La final, adaugam pasta de tomate si verdeata tocata marunt.
Servim cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|