Ingrediente
- 400 g carne porc pentru gulas
- 1 ceapa
- 1/2 telina
- 1 morcov
- 1 ardei
- boia
- curcuma
- 6 cartofi medii
- 4 catei usturoi
- sare
- piper
- ierburi de provence
- cateva linguri ulei
Mod de preparare
Am curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
Intr-o tigaie am pus putin ulei.
Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele.
Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul si apoi ardeiul.
Am adaugat boia dulce si curcuma.
Le-am lasat cateva minute cat sa se inmoaie putin.
Simultan, separat am spalat bine carnea.
Am pus intr-o oala (sub presiune) ulei. Dupa ce s-a incins, am adaugat carnea si am lasat-o pana a scazut sucul ei, amestecand din cand in cand, pana s-a rumenit putin.
Am adaugat legumele.
Am completat cu apa fierbinte si am adaugat cartofii taiati cuburi si usturoiul.
Am condimentat cu sare, piper, ierburi de provence.
Am pus capacul de la oala sub presiune si am lasat sa fiarba pentru 25 minute la foc mediu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|