Gulas de porc cu cartofi si galuste

Postat de rocsi_1612 in Porc
6 Mar 2019 | 10142 vizualizari
Gulas de porc cu cartofi si galuste

De ceva timp imi statea gandul la un gulas delicios cu galuste, asemanator celui unguresc, doar ca reteta nu este originala, ci adaptata dupa gustul nostru. L-am pregatit cu carne de porc, nu prea picant, cu cartofi si galuste, ca sa fie cat mai consistent. Ce bunatate a putut sa iese!

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc cu putina grasime
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 ardei kapia
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 200 ml suc de rosii de casa
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura pasta de gogosari de casa (optional)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 1 lingura amestec de legume natural
  • patrunjel verde
  • 3-4 linguri ulei
  • Pentru galuste:
  • 1 ou
  • 1 lg apa
  • 4-5 lg faina
  • sare

Mod de preparare

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul. Adaugati carnea, o innabusiti 2-3 minute, apoi puneti ceapa, boia dulce si iute, sare si piper. Amestecati bine, lasati la foc potrivit cam 5 minute. Puneti ardeii kapia, morcovul, amestecati bine. Turnati apa pana acoperiti bine toata carnea, chiar sa depaseasca putin. Cartofii curatati ii taiati bucati mai mari. Fierbeti cam 15 minute carnea, apoi dati drumul si cartofilor, plus amestecul de legume. Amestecati.

Galustele: Bateti oul spuma cu sarea, adaugati apa, apoi faina treptat, amestecand pana obtineti un aluat omogen si usor lipicios. Presarati putina faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul si formati un sul subtirel. Taiati bucatele mici si astfel obtineti galustele. Dupa ce au trecut cele 15 minute, puneti si galustele. In cazul in care mai este nevoie de lichid, mai adaugati niste apa clocotita. Dupa ce au fiert 10 minute si galustele, puneti sucul de rosii, bulionul si pasta de gogosari. Amestecati bine. Mai condimentati daca este nevoie. Mai lasati la fiert pana sunt toate bine patrunse, iar sosul se ingroasa. Cand este gata, trageti gulasul deoparte. Tocati marunt patrunjelul verde, il presarati deasupra. Il serviti simplu sau cu muraturi. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu cartofi si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Gulas unguresc cu carne de porc

Postat de Meea

Gulas unguresc cu carne de porc

       Tăiem carnea de porc bucățele și o prăjim în untură. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mai mari. După ce s-a călit și ceapa vom pune...

Citeste continuarea

Gulas de porc cu galuste din cartofi

Postat de ArianaBala

Gulas de porc cu galuste din cartofi

- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 06.03.2019, 21:02
Ce bun trebuie să fie, mai ales cu găluște...!
la 06.03.2019, 21:04
bun bun
la 06.03.2019, 21:32
Are carnita, vin si eu la masa...
la 06.03.2019, 22:04
la 06.03.2019, 22:25

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking