Gulas de porc, cu cartofi

Postat de vasimur in Porc
4 Feb 2021 | 4010 vizualizari
Gulas de porc, cu cartofi

Există o multitudine de rețete de gulaș: cu sau fără cartofi, cu sau fără morcovi, cu sau fără găluște, cu carne de vită, porc sau chiar de oaie. Gulașul este un fel de supă mai groasă, de fapt o tocană ungurească, care în mod normal se face cu carne de vită și mult sos. Eu am ales o variantă simplă și mai dietetică de gulaș ,cu carne de porc și cartofi! Vă asigur că este delicios și veți repeta rețeta!

Ingrediente

  • pulpa de porc (eu am avut 750 g)
  • 1 kg de cartofi, de preferință roșii (cam 10 bucăți, mai mari)
  • 2-3 cepe mai mari
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 roșii proaspete
  • 200-250 ml suc de roșii (pastă de roșii sau bulion)
  • 1 ardei gras/capia roșu (sau 2 linguri de pastă de ardei)
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • un vârf de cuțit de boia de ardei iute (opțional)
  • pătrunjel verde, tocat

Mod de preparare

Pregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt iar cartofii îi tăiem cubulețe, la fel ca și carnea! Tăiem ardeiul și roșiile în bucăți nu prea mici, ca să se simtă în gulaș.

Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa doar până ce se înmoaie și devine ca sticla. Adăugăm cubulețele de carne și lăsăm până ce se albește (le întoarcem pe toate fețele). Adăugăm apă și iuțim puțin focul ca să fiarbă carnea. Deoarece cartofii fierb mai repede, ca să nu se sfarme, nu-i punem odată cu carnea! 

Observație: În varianta mai puțin dietetică, puteți rumeni mai întâi carnea, în uleiul bine încins, după care adăugați ceapa pe care o veți prăji doar până ce se inmoaie.

Când carnea este aproape fiartă, adăugăm cartofii, ardeiul, roșiile și usturoiul pe care le-am pregătit mai devreme și completăm cu apă, doar cât să le cuprindă. Lăsăm să fiarbă la foc mic iar când cartofii sunt aproape fierți (verificăm înțepând cu o furculiță), adăugăm pasta de ardei (asta dacă nu ați pus deja ardei gras sau capia) și sucul de roșii. Amestecăm cu grijă ca să nu zdrobim cartofii și pudrăm cu sare, boia de ardei dulce și piper, după gust. Cui îi place și suportă ardeiul iute, poate să pună și din acesta. Prefer să pun condimentele mai la sfârșit, pentru o aromă mai intensă! Mai lăsăm câteva clocote, până când cartofii sunt bine fierți și zeama capătă consistența unui sos. În acest moment gulașul este gata, oprim focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt. Servim cald, cu murături sau cu o salată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gulas de porc cu cartofi si galuste

Postat de rocsi_1612

Gulas de porc cu cartofi si galuste

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul....

Citeste continuarea

Gulas la ceaun

Postat de Corina33

Gulas la ceaun

Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).  Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins. Se taie morcovii cuburi mari si se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2021, 16:30
Foarte buna
la 04.02.2021, 16:37
Bun gulaș ai facut!
la 04.02.2021, 16:39
Mulțumesc frumos!
la 04.02.2021, 16:56
la 04.02.2021, 17:28

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking