Ingrediente
- 750g carne de vita
- 50ml ulei
- 2 cepe rosii mari
- 3 morcovi mari
- 1 ardei (eu am pus rosu)
- 5 cartofi marisori
- 4 catei usturoi
- 2 foi de dafin
- 3 linguri pasta de rosii
- sare dupa gust
- boia dulce: 2 linguri si jumatate ( pentru culoare)
- patrunjel
- optional: telina (radacina+frunze), chimen
Mod de preparare
Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt.
Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute, adaugam condimentele, sarea, dafinul si boiaua, putina apa si acoperim cu capac si lasam sa fiarba circa 2 ore, adaugand apa din cand in cand.
In acest timp pregatim legumele: Morcovii ii taiem rondele sau daca doriti mai marunt, cartofii cubulete, ardeiul bucatele potivite, usturoiul pisat, pasta de rosii si le adaugam pe toate dupa cele 2 ore, acoprim totul cu apa si mai lasam sa fiarba la foc mic circa 40 minute, amestecand din cand in cand.
Cand este gata presaram patrunjel verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|