Gustari calde cu pere si branza de capra

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
10 Ian 2019 | 2741 vizualizari
Gustari calde cu pere si branza de capra

Intr-o seara aveam pofta de ceva mai deosebit. In frigider aveam niste branzeturi iar in cosul cu fructe niste pere foarte coapte. Candva la o emisiune culinara am vazut o gustare cu cele doua ingrediente. Este o reteta simpla pe care o poate pregati oricine, singura conditie este sa iti placa combinatia de dulce cu sarat.

Ingrediente

  • 1 bagheta de paine
  • 2-3 pere
  • 100 gr cascaval (de orice fel)
  • 100 gr branza de capra
  • ulei masline
  • sare cu ierburi italiene (optional)
  • cativa samburi de nuca
  • 1 punga amestec salata
  • 2 lingurite capere

Mod de preparare

Bagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari.

O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma.

Pe un gratar prajim painea pana cand se rumeneste usor.

Asezam intr-o tava painea prajita. Pe fiecare bucata de paine punem cateva bucati de pere (perele le spalam, le curatam de samburi si le taiem in felii cam de grosimea unui deget).

Pe fiecare bucata am asezat cate 3-4 felii de para.

Intre feliile de pere punem cascaval bucatele si branza de capra.

Deasupra presaram cativa samburi de nuca.

Punem tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10 minute.

Pana se fac gustarile, pregatim salata: salata amestec am asezat-o intr-un bol, am pus peste ea putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si cateva capere tocate.

Salata se poate prepara dupa gust.

Serviti gustarile calde alaturi de salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari calde cu pere si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sufleu de branza cu somon afumat si menta

Postat de simona72

Sufleu de branza cu somon afumat si menta

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, cand untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel....

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

Postat de merisor67

Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte

Mai intai punem cartofii, spalati bine, la fiert in coaja cu apa cat sa-i acopere. La fel si ouale, le punem la fiert. Curatam usturoiul, il pisam si il frecam cu uleiul de masline si sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2019, 14:43
Ce dragut Chir azi sunt si eu la salata cu pere
la 10.01.2019, 14:50
la 10.01.2019, 14:53
la 10.01.2019, 15:09
la 10.01.2019, 15:53

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking