Gustari din cartofi dulci

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2016 | 3196 vizualizari
Gustari din cartofi dulci

Cartofii dulci au fost cultivate de incasi pentru hrana animalelor si a durat ceva vreme pana cand au inteles ca pot fi consumati si de oameni. Cartoful dulce este recomandat bolnavilor de diabet dar si celor care vor sa se fereasca de aceasta boala. Fibrele care se gasesc in cartoful dulce au rolul de a regla glicemia si de a imbunatatii digestia.De asemenea imbunatatesc circulatia sangelui si sistemul imunitar .    

Ingrediente

  • -1 cartof dulce (aproximativ 400 gr)
  • -carnati
  • -200 gr camembert
  • -2 rosii
  • -sare cu ierburi de provonce
  • -piper
  • -1 lingura ulei masline

Mod de preparare

Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume.

L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Am stropit bucatile de cartof cu ulei de masline apoi am presarat sare (sare roz de himalaya cu verdeturi  de provence) si piper. Am intors si pe partea cealalta si am procedat la fel .

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-au inmuiat usor, apoi i-am intors si am pus pe ei felii de carnati, bucati de camembert si cate o bucatica de rosie.

Dam din nou la cuptor pana cand se topeste camembertul.

Sunt gata de servit ca si o gustare calda , dar merg perfect si ca aperitiv.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari din cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte cu varza si carnati

Postat de merisor67

Placinte cu varza si carnati

Preparam mai intai varza, eu am avut-o preparata cu o zi inainte. Tocam varza si o frecam cu putina sare si piper. Punem uleiul la incins si prajima carnatii in el, intorcandu-i de pe o...

Citeste continuarea

Pateu cu ficat de pui

Postat de Lia1

Pateu cu ficat de pui

1.Ficateii se spala si se curate de pielite Se scurg bine si, ca sa se duca din gustul usor amarui, se pun la marinat pentru minim 1 ora (la frigider) in lapte cat sa-i cuprinda + 2 catei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2016, 13:15
la 22.02.2016, 14:08
Inca n-am testat cartoful dulce . Denumirea a indeparteaza
la 22.02.2016, 14:10
la 22.02.2016, 14:17
la 22.02.2016, 18:03

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking