Gyros de pui

Postat de RuxyRux in Pui
22 Feb 2017 | 4235 vizualizari
Gyros de pui

Un preparat grozav de gustos!

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  • 5 catei de usturoi mari
  • un varf de legatura de menta
  • 1 lingurita oregano
  • 7 frunze de busuioc proaspat( sau o lingurita busuioc uscat)
  • 1 lingura usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • piper
  • sare de mare dupa gust
  • ulei de masline pentru uns tigaia (sau grillul)
  • pentru prezentare, felii de lamaie si frunze de busuioc (sau menta)
  • betisoare de frigarui

Mod de preparare

Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul.

Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca.

Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc in jur de 8 minute, pe toate partile, la foc mic spre mediu.

Cand sunt gata, se asambleaza betisoarele, se alterneaza bucatile de gyros cu felii de lamaie si busuioc proaspat (sau menta). Va recomand sa le serviti la masa cu mustar si hrean in otet.

O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gyros cu pui si sos tzatziki

Postat de AlexTeacher

Gyros cu pui si sos tzatziki

Incepe cu lipia . Dizolva drojdia uscata in apa calduta. Pentru inceput incorporeaza 140 g de faina. Amesteca-le bine si lasa amestecul sa se odihneasca 30 minute. Adauga apoi uleiul de...

Citeste continuarea

Frigarui de pui cu carnaciori afumati

Postat de RuxyRux

Frigarui de pui cu carnaciori afumati

Pieptul de pui se feliaza si se marineaza minim o ora in ulei de masline, condimente si sare. Carnaciorii se taie in bucati, la fel si ardeiul. Se prepara frigaruile, se infig pe rand carnea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2017, 22:30
Vin la masa !!!!
la 22.02.2017, 22:31
Hai scumpa si draga mea Multumesc!
la 22.02.2017, 22:37
la 22.02.2017, 22:38
bun
la 22.02.2017, 22:40
De cand zic si eu ca fac...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking