Ingrediente
- peste (am folosit 500 g file de crap, cap si coada)
- 2 ardei gras
- 2 rosii
- 3 cepe
- piper
- ardei capia tocat de la borcan 2 linguri (daca nu aveti este suficient doar ardeii gras)
- boia iute si dulce dupa gust
- 2 cuburi de Halászlé kocka (gasiti la raionul Specific Unguresc in supermarket)
- 1 morcov
- 1 felie telina
- sare dupa gust
- cca 2 l apa
- Pentru servire: taitei
Mod de preparare
Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora.
Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au cazut de pe peste le scoatem, restul de ingrediente fierte bine le pasam prin strecuratoare. Vom obtine o supa mai groasa pe care o punem din nou la fiert (daca a scazut apa mai adaugam putin). Adaugam si feliile de crap file la fiert. Lasam sa fiarba cca 10 minute, pana fierbe pestele.
Taiteii se fierb in apa cu sare.
Supa se serveste foarte fierbinte, iute si cu taitei fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Halászlé -Supa ungureasca de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|