Halászlé -Supa ungureasca de peste

Postat de Mokuska in Supe
5 Mai 2015 | 7016 vizualizari
Halászlé -Supa ungureasca de peste

Este o supa traditionala din Ungaria. Nu seamana deloc cu borsul de peste, dar mie imi place foarte mult pentru ca este picant.

Ingrediente

  • peste (am folosit 500 g file de crap, cap si coada)
  • 2 ardei gras
  • 2 rosii
  • 3 cepe
  • piper
  • ardei capia tocat de la borcan 2 linguri (daca nu aveti este suficient doar ardeii gras)
  • boia iute si dulce dupa gust
  • 2 cuburi de Halászlé kocka (gasiti la raionul Specific Unguresc in supermarket)
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • sare dupa gust
  • cca 2 l apa
  • Pentru servire: taitei

Mod de preparare

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora.

Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au cazut de pe peste le scoatem, restul de ingrediente fierte bine le pasam  prin strecuratoare. Vom obtine o supa mai groasa pe care o punem din nou la fiert (daca a scazut apa mai adaugam putin). Adaugam si feliile de crap file la fiert. Lasam sa fiarba cca 10 minute, pana fierbe pestele.

Taiteii se fierb in apa cu sare.

Supa se serveste foarte fierbinte, iute si cu taitei fierti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Halászlé -Supa ungureasca de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de dovlecei

Postat de Anett

Supa crema de dovlecei

Curatam ceapa, spalam dovleceii si le taiem in cubulete. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa, adaugam cubuletele de dovleceii si prajim pentru cateva minute. Adaugam apa si restul...

Citeste continuarea

Supa greceasca de linte rosie

Postat de katty

Supa greceasca de linte rosie

Curatam ceapa si morcovii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mari. In  uleiul incins intr-o oala punem legumele cu un praf de sare si amestecam ocazional pana se inmoaie. Cand sunt moi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2015, 10:32
la 05.05.2015, 10:35
Ce buna cred ca este!
la 05.05.2015, 10:42
la 05.05.2015, 10:43
Buna!
la 05.05.2015, 11:10
Si mie imi place picant...cred ca e tare buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking