Halva ruseasca

Postat de adrianae in Vegan / Raw vegan
30 Mar 2011 | 19414 vizualizari
Halva ruseasca

Cu greu am gasit o reteta care sa nu contina faina prajita si alte cele, si doar oleaginoase crude. Se poate varia oricat, puteti combina mai multe, totul e sa fie din ingredientele care va plac cel mai mult. Eu am folosit:

Ingrediente

  • 70 gr caju crud
  • 200 gr miez de seminte de floarea soarelui crude
  • 20 grame de migdale decojite crude
  • 105 grame lapte de cocos (se gaseste in comert, are o consistenta cremoasa, da o aroma minunata in orice l-ai pune, iar eu il folosesc drept sursa de grasime lichida atunci cand fac unt de arahide)
  • 95 grame de stafide
  • sucul de la jumatate de lamaie si inca putina apa plata

Mod de preparare

Am facut la blender o treime din laptele de cocos cu nucile de caju – astia mi-a fost untul de caju (in loc de arahide).

Pasta de seminte am facut-o ad-hoc, direct peste untul caju, pe acelasi principiu: seminte + restul de lapte de cocos + blender bine bine de tot. Automat, s-a incorporat si untul caju, deci mai trebuie sa adaugam dulcegaria.

Dulcegaria a constat in stafide + zeama de lamaie facute terci la robotul de bucatarie. Trebuie sa devina o pasta cam de consistenta mierii, poate putin mai tare, drept pentru care se mai pune foarte putina apa plata. Chestiunea se amesteca cu pasta din oleaginoasele crude.

Pentru ca am presimtit ca nu va iesi de consistenta halvalei din comert, nestrivicioasa si neuscacioasa, am facut si-o faina din migdale (adica le-am dat rpin rasnita de cafea) pe care am adaugat-o chestiunii. Frigider peste noapte, desprins de forma in care a stat si pus in farfurie, plus dat o forma normala si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva ruseasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de nuci

Postat de andaoana

Pate de nuci

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai...

Citeste continuarea

Smoothie "Sanatate"

Postat de RuxyRux

Smoothie "Sanatate"

Se taie felia de ananas, se scoate miezul si se  pune in blender. Se storc la storcatorul de citrice portocalele si rodiile, iar zeama lor se pune in blender peste ananas, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2011, 00:11
la 30.03.2011, 05:56
cred ca merita incercata!
la 30.03.2011, 08:48
la 30.03.2011, 08:51
da merita incercat ca nu e prea dulce
la 30.03.2011, 09:07
Va multumesc mult pt aprecieri. Chiar merita, e foarte buna, imbinarea ingredientelor a dat un rezultat incantator pentru papilele gustative. Si nu ca nu e prea dulce, insa dulceata ei e naturala, desi din atatea seminte nu pica greu datorita combinarii sucului de lamaie cu stafidele, ce sa mai, incercati cu incredere.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking