Hamburgeri de casă cu sos alioli

Postat de sisterskitchen in Mancaruri cu carne
14 Sep 2012 | 3938 vizualizari
Hamburgeri de casă cu sos alioli

În weekend am făcut hamburgeri.De data aceasta am luat carne de viţel şi aşa cum i-am făcut, aşa i-am şi terminat.Concluzia e una şi simplă:data viitoare dublăm cantităţile:D.Gustul hamburgerilor făcuţi in casă nu se compară cu cei din comert,asă că vă sfătuim să incercati această retetă

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 400 gr carne viţel de lapte, tocată – ies cca 8 hamburgeri
  • 100 gr pulpă de roşii.
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură sos de soia light
  • câte un vârf de cuţit nucşoară, five-spice, boia afumată
  • 1 linguriţă oregano
  • 50 ml bere
  • 1 lingură sos worcester (amestec anglo-indian de mirodenii,cu gust dulce,acrişor,sărat dar persistent picant)
  • un praf de piper,
  • sare
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • Sos alioli (maioneză, lămâie, şofran)

Mod de preparare

1.Se toacă ceapa cât se poate de fin, se căleşte în ulei până devine translucidă, dar nu rumenă.
2.Se adaugă pulpa de roşii, bine scursă de lichid.Se căleşte amestecul 3-4 minute, apoi se adaugă restul de condimente, piper şi un vârf de sare.
3.Se lasă să scadă pe foc, la foc mic, până obţineţi o pastă groasă.Se lasă la răcit câteva minute, apoi se adaugă la carnea tocată, împreună cu berea şi sosul worcester.
4. Se frământă compoziţia cu mâinile, să se frăgezească şi să se îmbine aromele. Lăsaţi-o la frigider minim o oră şi jumătate.
5.Incingeţi grătarul.Cu palmele ude, formaţi chiftele plate, cu diametrul de cca 8-10 cm.
6.Se frig cca 2-3 minute pe fiecare parte, până obţineţi dungi frumoase.Carnea trebuie să rămână suculentă, aşa că e bine să adăugaţi sare doar după ce aţi luat hamburgerii de pe grătar.

Carnea de viţel e fragedă, se vor topi în gură.Se servesc pe felii de pâine pufoase, puţin rumenite pe grătar.Stropiţi cu sos alioli după plac.
Garnitura clasică: câţiva cartofi crocanţi răsfăţaţi cu ketchup bun şi o salată simplă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri de casă cu sos alioli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Burger cu rosii si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Burger cu rosii si mozzarella

Burgerii: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu sare, piper, mustarul, oul si cimbrul. Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt, iar mararul il maruntim. Amestecam si aceastea cu carnea, o...

Citeste continuarea

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Postat de autodiag

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2012, 08:42
super reteta asta!!!
la 14.09.2012, 08:52
bun bun bun
la 14.09.2012, 09:06
ce ma bucur sa va vad si pe aici
la 14.09.2012, 09:24
ce buni trebuie sa fie.
la 14.09.2012, 09:32
bun bun

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking