Ingrediente
- 200 g nuca de cocos
- 1 pachet de gris500 g
- 150 g unt (topit)
- 2 cutii iaurt mari 375 gr
- 2 praf de copt
- 3 plicuri de zahar vanilat
- Pentru sirop:
- 2 pahare de apa
- 2 pahare de zahar
- zema de la o lamaie
- Tava 25/30
Mod de preparare
Toate ingredientele se amesteca si se lasa o ora la odihnit la intuneric( acoperiti cu ceva)
Se pune in tava unsa cu putin unt si se da la cuptor in jur de 45-50 de min.
Inainte sa fie gata cu zece minute taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte in patratele si turnam usor siropul facut in urmatorul fel:
Punem un ibric pe foc cu doua pahare de apa si doua pahare de zahar, dam un clocot luam de pe foc si turnam zeama de la o lamaie si un pliculet de zahar vanilat.
Se mai da tava la cuptor inca zece minute si servim cu frisca si migdale, alune, prajite si maruntite la robot.
O gasiti pas cu pas si pe blogul lui Edith....
Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|