Revani(prajitura cu gris)

Postat de ionela2682 in Dulciuri
26 Feb 2013 | 6527 vizualizari
Revani(prajitura cu gris)

Basbousa sau Hareesa , revani (Turcă) sau ravani și revani (greaca) este un desert dulce realizat din griș , sau făină de cartofi, inmuiat in sirop simplu cu nucă de cocos deasupra. O prajiturica dulce pe care am preparat-o de multe ori dar abia acum am realizat ca nu am postat-o si aici!Sper sa va placa ..

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 ceasca gris
  • 1 ceasc a faina
  • 1 ceasca iaurt
  • 1 ceasca ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • Siropul:
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • coaja de lamaie
  • Decor
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Peste albusurile batute spuma cu zaharul adaugam pe rand uleiul,iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Faina se cerne impreuna cu praful de copt.si se amesteca cu grisul dupa care se adauga in compozitia de bezea amestecand cu grija,la final adaugam galbenusurile si omogenizam bine.
-Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina,se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

Intre timp preparam siropul,fierbem apa si zaharul pana se leaga putin, pe care il turnam fierbinte peste prajitura racita si  portionata dupa care presaram din abundenta nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Revani(prajitura cu gris)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Revani, prajitura insiropata cu gris

Postat de simona72

Revani, prajitura insiropata cu gris

Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa...

Citeste continuarea

Prajitura Revani cu mure

Postat de merisor67

Prajitura Revani cu mure

Paharul meu este de 300 ml. Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul. Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2013, 14:53
la 26.02.2013, 14:54
buna
la 26.02.2013, 14:57
la 26.02.2013, 15:17
Oooooooo asta-i buna rau
imi place ca faci niste dulciuri asa delicate
la 26.02.2013, 15:28
Off, iar e greu pe site Bravo

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking