Prăjitură însiropata Revani

Postat de mirela0911 in Prajituri
4 Noi 2014 | 4286 vizualizari
Prăjitură însiropata Revani

Ingrediente

Blat:

  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 1 cană chefir
  • coajă rasă de portocale
  • 1 cană gris
  • 2 căni făină albă
  • 1 plic praf de copt

Pt. sirop:

  • 3 căni apă
  • o cană și jumătate de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Pt.decor:

  • nucă măcinată

Mod de preparare

Se prepara siropul. Se pune apa la fiert cu zahărul sa dea cateva clocote dupa care se lasa la răcit. Se stoarce o lămâie iar zeama se amestecă cu siropul.

Într-un bol se amestecă faina, grisul si praful de copt. Se lasă deoparte. 

Se bat ouăle bine cu zaharul și un praf de sare. Se adaugă alternativ uleiul si chefirul și se amestecă cu telul. Se pune coaja de portocală si amestecul de ingrediente uscate. Se omogenizează bine după care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se coace aproximativ 35-40 de minute (se testează cu scobitoarea) apoi se scoate din cuptor. Se lasă puțin să se răcească apoi se taie bucăți in tavă.

Cu o lingură punem siropul încet peste prăjitură pt a absoarbe cât mai bine. Iese o prăjitură foarte bine insiropata. Se ornează cu nucă măcinată și se servește cu mare plăcere.

Poftă bună! 


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură însiropata Revani" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Revani, prajitura insiropata cu gris

Postat de simona72

Revani, prajitura insiropata cu gris

Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2014, 15:53
Bună
la 04.11.2014, 15:54
Ce draguta si simplu de preparat !!!
Probabil ca pot pune sirop de fructe ?
la 04.11.2014, 15:54
E buna! Am facut-o si eu de cateva ori.
la 04.11.2014, 15:56
tare-mi place, foarte buna e!
la 04.11.2014, 16:01
E supeeeer buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking