Hora cu cirese

Postat de privatelaura in Prajituri
25 Iun 2012 | 3104 vizualizari
Hora cu cirese

Niste cirese au incins o hora, in bucatarie la mine :) priviti hora cireselor! o deliciosenie pufoasa care se topeste in gura!

Ingrediente

  • 500 gr cirese
  • 500 gr faina
  • 300 gr zahar brut
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • zahar vanilat
  • 2 cani lapte
  • 1 praf copt
  • 4 lg cacao

Mod de preparare

Se spala si se curata de samburi ciresele. Se presara un praf de zahar peste ele si se lasa deoparte.

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale,uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia.

Intr-o forma de copt, se toarna aceasta compozitie, oprind cateva linguri din ea. Restul de compozitie se amesteca cu cacaosi se toarna deasupra, amestecand usor cu lingura ca niste pasi de dans :))

La sfarsit se adauga ciresele, si se toarna deasupra sucul lasat de acestea.

Se coace in cuptorul incins, cam 40 min. Iese foarte inalta si pufoasa. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hora cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aluat de foietaj cu branza sarata

Postat de merisor67

Aluat de foietaj cu branza sarata

Cealalta reteta am prezentat-o  aici . De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat. Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu prune si nuci

Postat de Lia1

Tarta rustica cu prune si nuci

1. In bolul pentru aluat, torni apa fierbinte si uleiul. 2. In  alt castronel amesteci faina cu praful de copt si sarea. 3. Adauga faina in apa cu ulei, amesteci bine la inceput cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2012, 16:40
delicioasa hora ta cu cirese
la 25.06.2012, 17:14
multumesc, Timea! textura efectiv se topeste in gura
la 25.06.2012, 17:49
delicioasa
la 25.06.2012, 17:57
trebuie sa o incerc si eu,daca tot o lauzi asa de mult
la 25.06.2012, 18:00

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking