Ingrediente
- 2-3 rădăcini de hrean, nu prea mari
- 100 ml de apă
- 50 ml de oțet
- 1 linguriță de sare mare, neiodată
- 1 linguriță de zahăr (opțional)
Mod de preparare
Hreanul l-am pus să stea în apă rece, câteva ore, ca să se hidrateze și să fie mai ușor de curățat. Curățăm și spălăm bine hreanul. Dăm hreanul prin răzătoarea mică și-l punem în borcan.
Dizolvăm sarea în apă fierbinte, amestecăm cu oţetul şi turnăm peste hrean. Capsăm borcanul, îl lăsăm să se răcească, după care îl punem în frigider, până la folosire. Odată borcanul desfăcut, e de preferat să-l consumaţi în maxim o săptămână, pentru că îşi pierde din gust şi proprietăţi. De aceea este de preferat să faceţi cantităţi mici de hrean ras la borcan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean in otet, la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|