Hribi cu smantana (by gaby)

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2010 | 37805 vizualizari
Hribi cu smantana (by gaby)

Daca tot am primit niste hribi din tara ,ma gandeam cum sa-i prepar si mi-am amintit ca vazusem la gaby ,asa ca am pus in practica reteta ei. O gasiti aici e retata lui gaby http://www.bucataras.ro/retete/9037/hribi-cu-smantana.html

Ingrediente

  • hribi congelati si fierti aproximativ 800 g
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  •  2linguri amidon(sau faina)
  • 400 ml lapte 
  • 600 smatana
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita delikat
  • foi de dafin -eu nu am pus
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata cu usturoiul in 2 linguri de unt sau se poate si ulei ,dar untul da un gust mai bun.

Hribii eu i-am primit congelati si fierti asa ca nu am avut mare lucru cu ei

Se pun hribii peste ceapa calita cu usturoi si i-am lasat 4-5 minute sa se dezghete bine, pana s-a topit bine gheata de pe ei,apoi am pus laptele ,sare ,piper si am lasat sa fiarba vreo 10 minute

Amidonul (gaby a pus faina ) se amesteca cu smantana si se pune peste hribi, se lasa sa mai dea 2 clocote si e gata

La final se pune patrunjel verde tocat

Este grozav de buna cu mamaliguta sau  cu ce va place

Gaby sa taraiesti 1000 ani fara reparatii capitale,multumesc mult de reteta e grozava

Ps:de cand sant in Spania ,am mai mancat 1 data hribi tot din tara primit dar facuti de o prietena de a mea danuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Terina cu cascaval si carne de pui

Postat de medioto59

Terina cu cascaval si carne de pui

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu am avut cascavalul si sunca de pui feliate, asa ca am feliat subtire doar pieptul de pui afumat. Ungem...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Postat de RuxyRux

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Untul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos,  se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2010, 18:17
la 31.08.2010, 18:28
dulce foc rocsi ,ia nu papa da vine la mine rapid ,nici nu apuc sa pun retata ca a si ajunsun atun in plus tanara ,trasa prin inel
la 31.08.2010, 18:45
pai normal..nu conteaza k papa sau nu eu vin sa te vizitez...k dak nu imi plac unele mancaruri nu e bai,,,,imi place mult si cum aranjezi...asa ca eu vin mereu la tine...cu forta si tot vin...poti s ama fugaresti k eu ma bag cumva pe retetele tale
la 31.08.2010, 18:59
buuuuuuuuuuun cu ciupercute si smantana
felicitarile's si pentru Gabitza
la 31.08.2010, 19:11
Waw ce smantanoase sunt !!! Vin eu cu mamaliguta...primesc o portie ???Am 5 furcute de dat...

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking