Hribi cu smantana (by gaby)

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2010 | 37903 vizualizari
Hribi cu smantana (by gaby)

Daca tot am primit niste hribi din tara ,ma gandeam cum sa-i prepar si mi-am amintit ca vazusem la gaby ,asa ca am pus in practica reteta ei. O gasiti aici e retata lui gaby http://www.bucataras.ro/retete/9037/hribi-cu-smantana.html

Ingrediente

  • hribi congelati si fierti aproximativ 800 g
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  •  2linguri amidon(sau faina)
  • 400 ml lapte 
  • 600 smatana
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita delikat
  • foi de dafin -eu nu am pus
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata cu usturoiul in 2 linguri de unt sau se poate si ulei ,dar untul da un gust mai bun.

Hribii eu i-am primit congelati si fierti asa ca nu am avut mare lucru cu ei

Se pun hribii peste ceapa calita cu usturoi si i-am lasat 4-5 minute sa se dezghete bine, pana s-a topit bine gheata de pe ei,apoi am pus laptele ,sare ,piper si am lasat sa fiarba vreo 10 minute

Amidonul (gaby a pus faina ) se amesteca cu smantana si se pune peste hribi, se lasa sa mai dea 2 clocote si e gata

La final se pune patrunjel verde tocat

Este grozav de buna cu mamaliguta sau  cu ce va place

Gaby sa taraiesti 1000 ani fara reparatii capitale,multumesc mult de reteta e grozava

Ps:de cand sant in Spania ,am mai mancat 1 data hribi tot din tara primit dar facuti de o prietena de a mea danuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada pizza

Postat de MotanLaOale

Rulada pizza

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata...

Citeste continuarea

Pastrama din piept de pui

Postat de xana

Pastrama din piept de pui

Pieptul de pui il spalam si il uscam cu un prosop de hartie, apoi il condimentam cu: o capatana de usturoi pisat, jumatate din cantitatea de piper boabe, sosul Worcester, cele 2 linguri de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2010, 18:17
la 31.08.2010, 18:28
dulce foc rocsi ,ia nu papa da vine la mine rapid ,nici nu apuc sa pun retata ca a si ajunsun atun in plus tanara ,trasa prin inel
la 31.08.2010, 18:45
pai normal..nu conteaza k papa sau nu eu vin sa te vizitez...k dak nu imi plac unele mancaruri nu e bai,,,,imi place mult si cum aranjezi...asa ca eu vin mereu la tine...cu forta si tot vin...poti s ama fugaresti k eu ma bag cumva pe retetele tale
la 31.08.2010, 18:59
buuuuuuuuuuun cu ciupercute si smantana
felicitarile's si pentru Gabitza
la 31.08.2010, 19:11
Waw ce smantanoase sunt !!! Vin eu cu mamaliguta...primesc o portie ???Am 5 furcute de dat...

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking