Ingrediente
- 250 g de năut înmuiat în apă rece din seara precedentă
- 1/4 cană de Tahini (seminţe de sesam măcinate)
- 2 căţei de usturoi
- ¼ cană de suc de lămâie proaspăt
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- boia iute
Mod de preparare
Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece şi fierbe-l.
Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută.
Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit în robot. Adaugă puţină apă de la fiert şi mixează bine.
Păstrează câteva boabe întregi pentru ornat.
Asezonează cu sare şi piper, mai adaugă apă dacă e prea gros.
Pentru a servi, fă o adâncitură la mijloc, stropeşte cu ulei de măsline, presară chimen pudră şi boia iute.
Serveşte cu lipie (pita-pâine arabă).
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus bi tahini" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|