Hummus

Postat de Oana in Salate
11 Ian 2010 | 10690 vizualizari
Hummus

Stiati ca nautul contine fier, vitamina C si vitamina B6?

Ingrediente

  • 400 g naut
  • zeama de la o lamaie
  • 3-4 linguri tahini
  • o lingura usturoi pisat
  • 5-6 frunze de menta proaspata
  • sare

Mod de preparare

Nautul se spala bine si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa rece. Se lasa peste noapte. A doua zi se fierbe pana se inmoaie bine. Eu i-am schimbat apa o data, am scurs boabele, am adaugat apa fiarta si am lasat iar la fiert.

Se lasa apoi la racit, se pun boabele de naut in robot impreuna cu pasta de susan, usturoiul, zeama de lamaie, sare si frunzulitele de menta. Se mixeaza bine cateva minute, pana devine o pasta. Daca este prea groasa, se mai adauga putina apa (sau zeama in care a fiert nautul).

Se orneaza cu patrunjel proaspat taiat fin, frunzulite de menta, se stropeste cu ulei de masline, sos de rodii si putina boia pentru culoare. Se pot pune deasupra si bucatele de rosie. Se serveste cu diferite feluri de mancare ce contin carne sau cu lipie libaneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

 Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță...

Citeste continuarea

Hummus de fasole

Postat de katty

Hummus de fasole

Daca nu aveti fasole gata fiarta, spalati fasolea, o puneti la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi o puneti la fiert intr-o oala sub presiune. Scurgeti fasolea si o lasati sa se raceasca. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2010, 09:31
imi place la nebunie hummusul....de+abia astept sa o prepar si eu...
la 11.01.2010, 09:41
super super... ador hummusul, mai ales cu muguri de pin deasupra... bun bun
la 11.01.2010, 20:49
natural, natural,deci ,s-o testam!
la 11.01.2010, 21:23
Bun, merita incercat!
la 12.01.2010, 23:10
@ionix: si pe langa mugurii de pin putin ulei de masline

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking