Hummus cu leurda

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
5 Apr 2019 | 915 vizualizari
Hummus cu leurda

Din categoria rețetelor de post as zice că m-am îndrăgostit de rețetele de hummus. Azi vă prezint una de sezon, cu leurdă. Tare bună a ieșit, mai ales cu lipii de casă!

Ingrediente

  • 800 g năut conservat( 2 conserve)
  • 2 lingurițe de tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură leurdă
  • sare după gust
  • zeama de la o lămâie
  • 1 vârf de cuțit cu chimion
  • 4 linguri ulei extra virgin
  • boia de ardei, pentru decor
  • pătrunjel verde, pentru decor
  • lipii de casă

Mod de preparare

Punem năutul la scurs în două site, pentru că vom face hummusul în două culori.
Nu aruncăm lichidul, pentru că o parte din el îl vom folosi la final, pentru omogenizarea hummusului.
Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică.
Spălăm leurda și o tocăm mai mărunt.
Stoarcem zeama de la o lămâie nu foarte mare.

Punem în vasul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie și 1 lingură de ulei.
Adăugăm boabele de năut, scurse, apoi o linguriță de tahini, usturoiul răzuit și pornim blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat.
Dacă pasta de năut este prea groasă, mai adăugăm din lichidul oprit.
Presărăm puțină sare și puțină pudră de chimion, apoi gustăm compoziția și îi mai potrivim gustul cu cele necesare.
Apoi scoatem hummusul într-un bol, cu ajutorul unei linguri cu coada lungă.

Punem din nou în recipientul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie, 1 lingură de ulei și leurda tocată.
Adăugăm boabele de năut, scurse, de la a doua conservă, o linguriță de tahini, puțină sare și puțin chimion.
Pornim din nou blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat și mai picurăm lichid, până obținem o pastă omogenă.
Scoatem hummusul cu leurdă din recipient și îl adăugăm peste cel simplu, la mijlocul acestuia.
Creăm niște șanțuri cu lingura și picurăm acolo puțin ulei de măsline.
Îl decorăm cu boabe de năut, boia de ardei, pătrunjel verde și leurdă tocată.
Servim deliciosul hummus cu leurdă, cu lipii de casă, preparate după acestă rețetă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Briose cu cartofi, porumb si tofu

Postat de rocsi_1612

Briose cu cartofi, porumb si tofu

Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde,...

Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu leurda si orez

Postat de RODIMUR

Mancare de spanac, cu leurda si orez

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.04.2019, 19:22
la 05.04.2019, 19:28
Nu am incercat niciodata. Dar la tine pare bun si arata foarte bine.
la 05.04.2019, 19:30
Zic pas, m-a prins Zmeoaica si n-am avut cum s-o intorc si , am gustat, dar mi-a ajuns....
la 05.04.2019, 19:31
Vezi ca ai mancat un ''n" la introducere...
la 05.04.2019, 19:35

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking