Ingrediente
- 400 grame naut hidratat (din conserva)
- sare, piper
- 1 lingurita tahini (pasta din susan)
- 1 lingurita mix Ras el Hanout
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline extra virgin
- sucul de la 1 lamaie
- 1-2 linguri iaurt bio degresat
- o mana frunze de patrunjel, busuioc, chives proaspete
- seminte de dovleac, neprajite si nesarate
- seminte de susan
Mod de preparare
Se decojesc boabele de naut, optional, pentru o textura mai cremoasa.
Se adauga in vasul unui blender impreuna cu Ras el Hanout, tahini, usturoiul decojit, sucul de lamaie, uleiul de masline, verdeturile, sare si piper.
Se transforma in pasta omogena, adaugand mai mult iaurt, daca este nevoie.
Se decoreaza cu seminte de susan si dovleac.
Poate fi pastrat in frigider, in vas acoperit cu capac, sub strat de ulei de masline extra virgin pana la cateva zile.
Delicios cu legume sau cu paine, grisine, omleta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus verde cu ierburi si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|