Ingrediente
- 1 pahar de faina de naut - 100 gr
- 2 pahare de apa
- 1 avocado mic
- 1 catel de usturoi mare
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura boabe de piper roz
- sare, boia de ardei
- masline, ulei de masline
Mod de preparare
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.
Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute.
Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de naut (era perfecta pentru mine).
Presati un pic piperul roz , adaugati o parte in humus si amestecati inca 2 minute.
Luati de pe foc adaugati avocado-ul taiat bucati, sucul de lamaie si uleiul.
Amestecati energic pana cand obtineti o crema onctuoasa.
Verificati de sare, puneti boia de ardei si lasati sa se raceasca.
Decorati dupa gust ulei de masline , patrunjel etc
Puneti intr-o farfurie de prezentare, presarati piperul roz pastrat si decorati cu masline.
Serviti cu paine completa sau cu cruditati.
Puteti servi si cu oua fierte daca nu postiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu faina de naut si avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|