Ingrediente
- 300 g naut,
- 3 linguri tahini,
- 1 sfecla,
- 1 legatura usturoi verde,
- zeama de lamaie,
- sare,
- ulei de masline.
Mod de preparare
Se pune nautul la inmuiat seara si se lasa pana dimineata. Dimineata se scurge apa si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se pune la scurs, dar se pastreaza ceva zeama in care a fiert.Se pune sfecla la copt si se toaca usturoiul. Dupa ce este coapta sfecla si s-a racorit, se curata si se taie cuburi. Se da la robot nautul, sfecla, tahini,usturoiul si putin ulei de masline si zeama de lamaie. Daca este cazul, se mai adauga zeama in care a fiert nautul. Dupa ce se obtine o pasta, se potriveste gustul de sare si se serveste cu pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|