Humus reteta libaneza

Postat de Sabina in Aperitive / Garnituri
16 Mai 2009 | 24546 vizualizari
Humus reteta libaneza

Humus reteta de inspiratie libaneza

Ingrediente

  • Humus reteta
  • 500 g naut
  • o lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • un praf de boia dulce
  • 3 linguri de pasta de susan
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Humus reteta

Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul.

Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua ...dar e mai bun asa), il trecem printr o sita sau il mixam cu ajutorul robotului de bucatarie. Adaugam apoi in pasta de naut: usturoiul zdrobit, pasta de susan, apa in care s a fiert si cateva linguri cu ulei de masline. Condimenteaza cu sare, piper, un praf de boia si zeama de lamaie, dupa gust. Noi l am servit alaturi de o salata de patrunjel cu rosii (aproximativ cu salata lor - tabbouleh) si lipie libaneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta libaneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Humus reteta libaneza

Postat de CulinaryRainbow

Humus reteta libaneza

Humus reteta Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2009, 19:55
Ai si o reteta de Tabule? Parca asa se numeste salata libaneza de patrunjel cu nuci si masline
la 16.05.2009, 20:56
Bucatarasule, eu fac Tabule cu vreo 3-4 legaturi de patrunjel, rosii tocate cubulete si ceapa tocata fin
la 16.05.2009, 20:56
Sabina, e bun humusul, imi place!
la 16.05.2009, 21:49
Asa i zice? Eu fac da i ziceam pate' de naut
la 16.05.2009, 23:18
Eu am o singura problema cind maninc humus. Ma musc de degete

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking