Ingrediente
- Humus reteta
- 500 g naut
- o lamaie
- 4 catei de usturoi
- o legatura de patrunjel
- un praf de boia dulce
- 3 linguri de pasta de susan
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
Humus reteta
Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul.
Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua ...dar e mai bun asa), il trecem printr o sita sau il mixam cu ajutorul robotului de bucatarie. Adaugam apoi in pasta de naut: usturoiul zdrobit, pasta de susan, apa in care s a fiert si cateva linguri cu ulei de masline. Condimenteaza cu sare, piper, un praf de boia si zeama de lamaie, dupa gust. Noi l am servit alaturi de o salata de patrunjel cu rosii (aproximativ cu salata lor - tabbouleh) si lipie libaneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|