Humus reteta cu ceapa caramelizata

Postat de gabrielacuisine in Mancaruri de post
24 Mai 2013 | 7523 vizualizari
Humus reteta cu ceapa caramelizata

Humus reteta Humusul este o pasta facuta din boabe fierte de naut, ulei, pasta de susan , lamaie si usturoi, provenit din Orientul Mijlociu, din tarile arabe, care acum a devenit popular in intreaga lume. Humusul a devenit preferatul nostru de cand am ajuns in Canada (nu ca nu as fi mancat si in Romania :))),dar aici mi s-a parut mult mai bun) am cumparat de cateva ori si de multa vreme nu lipseste pe masa noastra la micul dejun. Dar pentru ca am vrut sa fac si un humus “home made” am decis sa incerc aceasta reteta si mi-a iesit super delicios. Bineinteles ca sunt mai maulte feluri de humus, cu usturoi copt, cu masline si ulei de masline, cu ardei iute, tot felul, dupa preferinte, cel putin asa il gasesc eu aici! Preferatul nostru este cel cu ceapa caramelizata asa ca poftiti reteta :-)

Ingrediente

  • Humus reteta
  • o conserava naut (600 gr)
  • - 1-2 catei usturoi
  • - o ceapa medie
  • - sucul de la jumatate de lamaie (sau o lamaie, depinde de gusturi)
  • - sare
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri tahini (pasta de susan)
  • - boia pentru ornat

Mod de preparare

Humus reteta

Scurgem nautul  si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam

Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta

Adaugam sarea, uleiul, usturoiul pisat si pasta de susan si amestecam bine apoi gustam de sare

Adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie si potrivim de gust, daca mai trebuie, mai adaugam.

Adaugam putin lichid din conserva si amestecam pana cand obtinem consistenta dorita.

Calim o ceapa in cateva linguri de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin dupa care punem in robot peste naut o parte din ea mixam bine si lasam putin pentru ornat.

Rasturnam humusul intr-un castronel si ornam cu ceapa ramasa si cu putina boia dulce

O sa ziceti ca seamana cu fasolea batuta! seamana dar la gust este diferit, chiar mai bun! Puteti sa renuntati la ceapa, eu il mai fac si simplu si este extraordinar de bun.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu ciuperci si legume de post

Postat de RuxyRux

Rulada cu ciuperci si legume de post

Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc...

Citeste continuarea

Ciorba padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Ciorba padurarului (de post)

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul   le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2013, 17:39
nu am incercat pana acum
la 24.05.2013, 18:02
eu ador sa mananc humus
la 24.05.2013, 18:22
la 24.05.2013, 18:43
la 24.05.2013, 19:03
Am mancat humus,dar n-am facut

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking