Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
16 Noi 2019 | 2974 vizualizari
Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

 Inspirata dintr-un preparat oriental  cu vinete, am preparat aceasta mancarica. Eu nu am folosit condimentele specifice bucatariei nord -africane si am adaugat si cartofi. Parca in reteta originala se folosea bulgur.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 vanata
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 rosie mare
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri ovaz decorticat
  • 1 lingurita pasta ardei -preparat in casa
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei .
  2. Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati .
  3. Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare .
  4. Se pune pasta de rosii si cea de ardei si se amesteca .
  5. Completati cu apa sa treaca cu doua degete peste legume .
  6. Se pun boabele de ovazsi se fierbe la foc domol 15-20 minute pana cand morcovul este patruns .
  7. Adugati cate putina apa daca este necesar .
  8. Spre sfarsitul prepararii se pune rosia tocata  si patrunjel verde tocat pentru a da mancarii o nota de prospetime .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole batuta, servita cu mamaliga

Postat de mirela0911

Fasole batuta, servita cu mamaliga

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de Oana

Fasole batuta

Ca sa fiarba mai repede, este bine sa lasi fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 10 ore sau peste noapte. Scurge apoi apa si spala bine fasolea inmuiata, apoi pune-o la fiert in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2019, 13:49
la 16.11.2019, 14:01
Ce combinatie interesanta! Imi place foarte mult farfuria ta!
la 16.11.2019, 14:07
Multumesc , Oana Fiul meu imi aduce farfurii de pe unde merge . Aceasta provine din Tunisia
la 16.11.2019, 14:41
Foarte bună!
la 16.11.2019, 15:18

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking