Ingrediente
- 250 grame burta de porc
- 2 linguri ketjap manis (sos dulce de soia)
- 2 lingurite sambal oelek (pasta de chili)
- 1 catel de usutroi
- 1 kg mix pentru hutspot (cartofi, ceapa alba si morcovi, in catitati egale, tocate)
- 250 grame supa de pui
- 1 lingura unt
- 2 cutii fasole alba (370 gr fiecare)
- 4 linguri seroendeng (mix de fulgi de cocos si alune)-optional
Mod de preparare
Se taie burta de porc, fasii subtiri.
Se amesteca ketjap manis cu sambal si usturoiul pisat. Se adauga bucatile de porc, se amesteca bine si se lasa la marinat minim 1 ora.
Se fierb legumele pentru hutspot in supa de pui, timp de 30 de minute, la foc mediu spre mic, acoperite cu capac, amestecand din cand in cand, apoi se scurg, pastrand apa in care au fiert.
Intre timp, se prajesc bucatile de burta, intr-o tigaie la foc mediu, 10 minute, cu tot cu marinata, amestecand frecvent.
Se amesteca legumele cu fasolea, untul, sare si piper si se transforma intr-un piure, nu foarte fin, cu ajutorul unei unelte pentru piure, adaugand din apa in care au fiert, daca este nevoie.
Se serveste piureul cu burta de porc si presarat cu seroendeng (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Hutspot (tocanita olandeza) cu fasole alba si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|