Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca

Postat de AdrianUdrea in Porc
19 Feb 2017 | 8411 vizualizari
Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca

In weekend, când sunt acasa si am mai mult timp liber, devin prieten cu bucataria. In cursul saptamanii, prefer detasat, dormitorul. :))))) In acest weekend, am poftit la iahnie de fasole, una din mancarurile mele preferate, asa ca am dat o mana de ajutor la prepararea acesteia.

Ingrediente

  • 500 g fasole albă, boabe
  • 350 g sunculita taraneasca
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • o radacina de patrunjel
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 400 g pastă de rosii cu ardei copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 legătura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1 capatana usturoi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece, la frigider, de pe o zi pe alta.

A doua zi, se clateste bine si se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea in doua-trei clocote.

Se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calduta si din nou, se pune la fiert in apa fierbinte, cat sa fie acoperita.

Se lasa tot pentru doua-trei clocote pe foc, apoi se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert, cu apa mai multa, de data aceasta.

Intre timp, se pregatesc legumele.

Se curata, se spala si se toaca in cuburi.

Se feliaza sunculita taraneasca si se rumenesc feliile pe toate partile, in putin ulei incins, apoi se scurg si se lasa deoparte.

Se completeaza uleiul ramas in tigaie cu altul, proaspat si se caleste o ceapa tocata in el, dar se adauga si o lingura de apa.

Cand ceapa devine aurie, se adauga pasta de rosii si se lasa sa fiarba pana se formeaza un sos care se asezoneaza cu sare, piper si cimbru, dar si doi catei de usturoi razuiti.

Restul legumelor se adauga la fiert, peste fasolea aproape preparata.

Se adauga si doua foi de dafin care nu se lasa sa fiarba mai mult de 15 minute, pentru a nu lasa un gust amar.

Cănd fasolea este bine patrunsa, la fel si legumele, se adauga sunculita rumenita si sosul de rosii.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, se adauga restul de usturoi pisat, mararul tocat si se potriveste gustul iahniei cu sare, piper, cimbru.

Dupa stingerea focului, se adauga si patrunjelul tocat.

Iahnia de fasole se serveste alaturi de muraturile preferate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitel

Postat de cris2711

Snitel

Pulpa de porc se taie in felii de 1 cm grosime. Intr-un castronel se bat ouale bine. Feliile de snitel  se bat cu toporul de bucatarie,pe fiecare parte . Se pune sare si piper pe...

Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de AlexTeacher

Friptura de porc la cuptor

Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2017, 11:11
Wow da,facem schimb? Io fac azi rata cu varza rosie si galuste de cartofi
la 19.02.2017, 11:39
ce bine arata! Muraturile sunt si ele prezente!
la 19.02.2017, 11:40
la 19.02.2017, 11:41
yammy
la 19.02.2017, 11:57
eu vreau un gogosar

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking