Ingrediente
- 500 g fasole boabe alba, mare
- sare dupa gust
- 3 lg ulei
- 1 ceapa alba
- 1 morcov
- cateva boabe de piper
- 2 frunze de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- 150 ml bulion de casa
- 2 catei de usturoi
- 1 buc carnati
Mod de preparare
Fasolea se tine in apa rece peste noapte. Dupa cum am spus, o pusesem la fiert in apa cu sare pentru a pregati fasole frecata. Cand am luat din ea pentru a face iahnie, era mai mult de jumatate fiarta.
Se conecteaza aparatul slow cooker Crock Pot la sursa de curent si se seteaza pe programul high pentru 2 ore. Se toarna uleiul si se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa sa se incalzeasca. Intre timp se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune si morcovul in vas si se amesteca impreuna. Se pune fasolea, se toarna din apa in care a fiert fasolea cat sa o acopere nu foarte tare. Se pun boabele de piper, frunzele de dafin, crenguta de cimbru si bulionul. Se amesteca si se pune capacul.
Carnatul se taie rondele si se prajeste usor intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se taie feliute.
Inainte cu o jumatate de ora de a se termina programul aparatului, se pun carnatii si usturoiul. Se amesteca si se lasa pana la final.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|