Iahnie de fasole la wok- reteta duo

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de post
29 Noi 2019 | 4691 vizualizari
Iahnie de fasole la wok- reteta duo

Pentru cei care tin post este fara ciolanel afumat, de aceea am ales sa fac ciolanul separat in oala crock-pot iar iahnia sa o pregatesc la wok. Imi place mult sa gatesc in tigaia wok, asa ca m-am pus pe treaba si le-am dat de lucru si ajutoarelor wok-ul si crock-ul.

Ingrediente

  • 400 g fasole alba mai micuta la bob
  • 350 ml suc de rosii din camara proprie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei mare si rosu
  • 6-7 cepe mai micute, nu vor ele sa creasca mai mari sau nu stiu eu sa le descant....
  • cca 40 ml ulei
  • 2 lingurite de vegeta home made
  • sare
  • piper
  • 1 ciolan afumat gatit la crock-pot

Mod de preparare

Fasolea am ales-o si am spalat-o, apoi am pus-o in apa rece sa se inmoaie pana dimineata. 

Dimineata am scurs apa, am pus fasolea in oala si am adaugat apa cat sa treaca de o palma peste fasole, am lasat-o sa fiarba. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, am schimbat apa si am pus din nou la fiert, am schimbat de 3 ori apa. Ultima oara am lasat-o sa fiarba pana s-a patruns bine fasolea si am lasat sa scada apa cat sa mai ramana de un deget deasupra fasolei.

Apoi mi-am pregatit legumele, am curatat si taiat ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mica. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga apoi am pus legumele si vegeta si am lasat sa se caleasca, din cand in cand am pus zeama de la fasolea fiarta. Cand legumele au fost patrunse am adaugat sucul de rosii, fasolea fiarta si am adaugat si zeama in care a fiert fasolea, daca vi se pare ca e prea multa zeama nu o puneti pe toata, am potrivit de sare si piper si am lasat sa fiarba la foc mic cca 20 min, sa se intrepatrunda toate aromele. Cat timp a fiert fasolea si am pregatit-o ciolanul se fragezea in vasul crock-pot-ului. Daca toata lumea mananca de dulce , adaugati si ciolanul peste fasole si mai lasati 10 min pe foc. Scoatem niste muraturi si mancam cu pofta, e un deliciu atat de post cat si de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la wok- reteta duo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de vara cu ciuperci

Postat de COSTEO

Tocanita de vara cu ciuperci

Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat...

Citeste continuarea

Placinta cu mere, de post

Postat de robert_badica

Placinta cu mere, de post

Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 29.11.2019, 16:47
Cleme, te pregatesti de 1 decembrie ?
la 29.11.2019, 16:59
Asta Imi aminteste cand am facuto varza in trei feluri . Sa fie pe placul tuturor !!!
la 29.11.2019, 17:16
buna buna
la 29.11.2019, 17:57
Buna!
la 29.11.2019, 19:19
Eu nu refuz o portie, desi fasole am mancat astea seara

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking