Samosa cu legume

Postat de comanligia in Mancaruri de post
10 Aug 2013 | 12779 vizualizari
Samosa cu legume

Imi place foarte mult mancarea indiana,desi mancam samosa in oras de la indieni,nu se compara cu cele facute de mine,de noi in casa,ale lor sunt foarte condimentate de-ti ia gura foc si de care condimente aveau erau amare,stiind ce mananc m-am delectat si pe internet si am gasit un video cu aceasta reteta,acum sa nu credeti ca stiu si limba indienilor,indianca vorbea franceza,ce bine de mine :D

Ingrediente

  • 3 cartofi fierti
  • 1 cana de mazare congelata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • putin ghimbir
  • cateva foi de coriandru crud sau uscat
  • 1 lingura curcuma
  • 1/2 lingura curry
  • 1 lingura cumin
  • sare
  • 2 pachete de foi patratele(20 de foi)

Mod de preparare

Se taie ceapa cubulete si se pune la calit,apoi se adauga mazarea dupa ce sa rumenit ceapa,apoi pe rand condimentele si la final se pun cartofii fieti taiati cubulete si se lasa sa se caleasca bine.

Foile se pun pe o planseta sa se dezghete,apoi se pune pe fiecare cate putin din compozitie,se impaturesc in forma de triunghi si se lipesc cu furculita din loc in loc.

Normal acestea se prajesc dar eu le-am copt in tava ca sunt mai sanatoase.Se pot servi ca garnitura si nu numai,sunt bune asa simple.

Condimentele se pun dupa gustul fiecaruia,daca va place mai piperat se pune ghimbir mai mult sau piper.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocăniţă de ciuperci

Postat de portiadelumina

Tocăniţă de ciuperci

Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează  un...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez si legume de post

Postat de Oana

Ardei umpluti cu orez si legume de post

Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron. Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2013, 07:08
si eu vreau....
la 10.08.2013, 07:54
minunate!! La noi nu am vazut foi ca ale tale.
la 10.08.2013, 08:37
Bun, Bun,tare bun....
la 10.08.2013, 09:07
Valclaudia te servesc cu mare placere
la 10.08.2013, 09:10
simona72 eu le-am luat de aici dintr-un magazin care ii zice Delzaize care este Mega image din Romania,poate acolo sunt,normal se fac cu altfel de foi din acelea din care se fac baclavalele,se taie fasii dreptunghiulare si se indoaie cate un colt cu compozitie si impacheteaza in forma de triunghiuri

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking