Foietaj cu piept de pui si legume

Postat de Elena_Daria in Aperitive / Garnituri
27 Iul 2013 | 10815 vizualizari
Foietaj cu piept de pui si legume

Ingrediente

  • 1 bucata aluat foietaj (400 g)
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (eu am avut galben dar putem pune unul rosu pentru a da culoare frumoasa)
  • jumatate conserva ciuperci (200 g)
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • jumatate lingurita patrunjel uscat

Mod de preparare

Scoatem foietajul din congelator si il lasam sa se dezghete.

Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori.

Spalam si ardeiul, il curatam de seminte si il taiem fasii.

Punem ciupercile la scurs, apoi le tocam marunt.

Pieptul de pui l-am spalat, l-am curatat si l-am taiat cubulete.

Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins, apoi punem ceapa, ardeiul si lasam sa se inmoaie.

Adaugam apoi ciupercile si lasam legumele sa se caleasca impreuna pentru 5 minute.

Am adaugat apoi pieptul de pui, am dat focul incet si am amestecat pana acesta s-a facut.

Am oprit focul, am adaugat patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust.

Dupa ce umplutura sa racit, am adaugat smantana, ouale, inca un praf de sare si am omogenizat.

Bucata de foietaj am taiat-o in 2 si am intins fiecare bucata intr-o foaie subtire.

Am tapetat o tava cu hartie de copt, am asezat prima foaie intinsa, am pus umplutura si am acoperit cu ce-a de-a doua foaie.

Am intepat din loc in loc cu furculita, apoi am "lipit" marginile cu ajutorul furculitei.

Am uns foaia de deasupra cu putin lapte si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Am lasat sa se raceasca apoi am taiat-o si am servit-o.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu piept de pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Plăcintă cu piept de pui şi legume

Postat de diaconta

Plăcintă cu piept de pui şi legume

Pieptul de pui l-am taiat felii,l-am condimentat si l-am prajit în tigaie,dupa care l-am taiat bucati mai mici. Legumele mexicane si broccoli le-am fiert în apa cu sare....

Citeste continuarea

Impletita cu legume si carne

Postat de merisor67

Impletita cu legume si carne

Feliem carnea si o punem intr-un bol. Ceapa o taiem rondele si o adaugam peste carne, de asemeni usturoiul curatat. Gogosarul scurs l-am taiat bucatele mai micute si l-am adaugat in bol....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 20:42
Mmm,apetisant!
la 27.07.2013, 20:44
la 27.07.2013, 20:44
Chiar imi place foarte mult acest preparat
la 27.07.2013, 20:52
ce fain aratavreau si eu
la 27.07.2013, 20:55
cred ca e tare bun, mai ales fara ciuperci )

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking