Samosa cu legume

Postat de comanligia in Mancaruri de post
10 Aug 2013 | 12825 vizualizari
Samosa cu legume

Imi place foarte mult mancarea indiana,desi mancam samosa in oras de la indieni,nu se compara cu cele facute de mine,de noi in casa,ale lor sunt foarte condimentate de-ti ia gura foc si de care condimente aveau erau amare,stiind ce mananc m-am delectat si pe internet si am gasit un video cu aceasta reteta,acum sa nu credeti ca stiu si limba indienilor,indianca vorbea franceza,ce bine de mine :D

Ingrediente

  • 3 cartofi fierti
  • 1 cana de mazare congelata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • putin ghimbir
  • cateva foi de coriandru crud sau uscat
  • 1 lingura curcuma
  • 1/2 lingura curry
  • 1 lingura cumin
  • sare
  • 2 pachete de foi patratele(20 de foi)

Mod de preparare

Se taie ceapa cubulete si se pune la calit,apoi se adauga mazarea dupa ce sa rumenit ceapa,apoi pe rand condimentele si la final se pun cartofii fieti taiati cubulete si se lasa sa se caleasca bine.

Foile se pun pe o planseta sa se dezghete,apoi se pune pe fiecare cate putin din compozitie,se impaturesc in forma de triunghi si se lipesc cu furculita din loc in loc.

Normal acestea se prajesc dar eu le-am copt in tava ca sunt mai sanatoase.Se pot servi ca garnitura si nu numai,sunt bune asa simple.

Condimentele se pun dupa gustul fiecaruia,daca va place mai piperat se pune ghimbir mai mult sau piper.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalele padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Sarmalele padurarului (de post)

     Spalam bine frunzele de podbal in mai multe ape, le oparim in apa clocotita cu putina sare (mai putin de un minut) si le lasam la scurs. Daca aveti frunze puse la borcan...

Citeste continuarea

Desert cozonac de post cu rahat si stafide

Postat de Valclaudia

Desert cozonac de post cu rahat si stafide

Drojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele. Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2013, 07:08
si eu vreau....
la 10.08.2013, 07:54
minunate!! La noi nu am vazut foi ca ale tale.
la 10.08.2013, 08:37
Bun, Bun,tare bun....
la 10.08.2013, 09:07
Valclaudia te servesc cu mare placere
la 10.08.2013, 09:10
simona72 eu le-am luat de aici dintr-un magazin care ii zice Delzaize care este Mega image din Romania,poate acolo sunt,normal se fac cu altfel de foi din acelea din care se fac baclavalele,se taie fasii dreptunghiulare si se indoaie cate un colt cu compozitie si impacheteaza in forma de triunghiuri

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking