Invartita cu mere

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
17 Sep 2013 | 9167 vizualizari
Invartita cu mere

Cum toamna si-a pus amprenta pe noi si in acest sezon, dar si iarna, mie imi place sa folosesc merele in dulciuri asa am procedat si acum. Am vazut la Bucataresele Vesele aceasta reteta, mi-a placut si am incercat-o. Nu pot sa zic decat ca se topeste in gura aceasta invartita si nu ai cum sa rezisti fara sa nu mananci cateva felii, eu una asa am facut recunosc. Am adaugat in plus fata de reteta originala niste stafide in aluat.

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 de cana apa
  • 25 ml ulei
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri stafide
Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura pesmet
  • ulei pentru uns

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat.
Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul.
Le dam deoparte cand sunt gata pentru a se racori.

Aluatul:
Incalzim putin apa cat sa devina calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta impreuna cu sarea.
Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina si putina apa.
Incepem sa framantam punand apa treptat pana aluatul devine elastic, nelipicios si usor de modelat.
La final incorporam coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele.

Acoperim aluatul, il punem la loc caldut pentru 10-15 minute.
Il impartim un doua si infainam masa de lucru.
Intindem fiecare foaie in parte, subtire, in forma de dreptunghi si le ungem cu ulei.
Punem jumatate de umplutura  si cu o spatula o intindem, apoi rasucim pana obtinem un sul.

Acestui sul ii dam forma de melc. La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam invartitele in ea.
Le ungem cu putin ulei si le presaram cu zahar tos.

Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi putem servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Postat de oanapl

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Iata cum se prepara Reteta de placinta invartita cu mere si gutui Se pregătește aluatul pentru plăcintă: într-un castron se mixează untul moale la temperatura camerei împreuna...

Citeste continuarea

Placinta invartita cu mere

Postat de diaconta

Placinta invartita cu mere

Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2013, 20:30
woow...imi dai si mie o invartita?
la 17.09.2013, 20:30
Arata minunat!! Ma faci cu o invatrita ?
la 17.09.2013, 20:31
mie prima
la 17.09.2013, 20:31
ce frumusei au iesit!!
la 17.09.2013, 20:34
Foarte bune si frumoase

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking