Invartita cu mere

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
29 Sep 2013 | 5400 vizualizari
Invartita cu mere

By Bucataresele Vesele!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g faina
  • 300-350 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 2 lg zahar
  • 25 g drojdie proaspata (1 cubulet)
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 7 lg zahar
  • 2 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg ulei
  • In plus:
  • 1 galbenus (pentru uns deasupra)
  • zahar (pentru presarat deasupra)

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura de mere.

Spalam, curatam si dam pe razatoarea cu ochiuri mari merele.

Le punem intr-o cratita unsa cu ulei, adaugam zaharul, zaharul vanilat si le lasam sa se caleasca pana scade zeama.

Adaugam apoi pesmetul, scortisoara si omogenizam.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Aluat: intr-un vas punem faina si sarea.

Intr-o cana punem drojdia sfaramitata, 1 lingurita de zahar, 50 ml apa, omogenizam si lasam la dospit pentru 10 minute.

Dupa ce drojdia "a crescut", o adaugam peste faina, adaugam coaja de lamaie, zaharul ramas si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Framantam pana obtinem un aluat nelipicios, apoi adaugam uleiul si continuam sa framantam pana sa incorporat in aluat.

Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la loc cald, ferit de curenti pentru 15 minute.

Pregatire: impartim aluatul in 6 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, asezam o parte din umplutura si incepem sa rulam strans.

Ii rulam ca un melc apoi asezam invartita intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Procedam la fel si cu celelalte.

Lasam invartitele sa creasca in tava timp de 20 de minute, apoi le ungem cu galbenusul de ou, presaram putin zahar deasupra si le dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Postat de oanapl

Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Iata cum se prepara Reteta de placinta invartita cu mere si gutui Se pregătește aluatul pentru plăcintă: într-un castron se mixează untul moale la temperatura camerei împreuna...

Citeste continuarea

Placinta invartita cu mere

Postat de diaconta

Placinta invartita cu mere

Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2013, 12:21
la 29.09.2013, 12:21
la 29.09.2013, 12:29
la 29.09.2013, 12:30
Minunat arata !
la 29.09.2013, 12:32
Le-am facut si eu. Sunt grozave

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking