Ingrediente
- 3 conserve cu fasole prefiarta (300 g fasole)
- 1 legatura ceapa verde
- 2 morcovi potriviti
- 2 ardei grasi rosii
- 1 conserve rosii decojite
- sare, piper
- o legatura si jumatate de patrunjel
- 5 linguri ulei
Mod de preparare
Ceapa, ardeiul si morcovii se spala si se toaca marunt.
Ceapa se caleste 5 minute in uleiul preincins, apoi se adauga morcovul. Dupa alte 5 minute se adauga ardeiul si se mai lasa sa se caleasca impreuna, la foc mic, pentru inca 10 minute.
Cand s-au inmuiat se adauga rosiile decojite si maruntite. Cand dau in clocot se adauga fasolea si 100 ml apa.
Cu capacul pus la oala si cu focul dat mic se fierbe mancarica pentru circa 30 minute.
Luati capacul de pe oala si potriviti de sare si piper. Mai lasati sa fiarba 5-8 minute, adaugati patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu o salata alaturi.
Serviti cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|