Punem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere.
A doua zi scurgem apa, clătim fasolea și o fierbem pe aragaz într-o apă, până clocotește de două ori.
O scurgem din nou, o clătim și o punem în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L.
Curățăm și tocăm legumele în cuburi și le adăugăm peste fasole, apoi completăm cu apă cât să fie vasul umplut 3/4 din capacitatea sa.
Adăugăm și puțină sare, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent, și setăm modul high pentru 4 ore.
Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, punem uleiul la încins, într-un vas, pe foc și adăugăm pasta de roșii, frunze rupte de busuioc, piper și cimbru.
Lăsăm sosul la foc încet 6-7 minute, pentru a se întrepătrunde aromele, apoi îl adăugăm peste fasolea din vas, numai dacă boabele sunt pătrunse bine.
Adăugăm și usturoiul curățat și presat, precum și foile de dafin.
Gustăm iahnia și o potrivim de sare și de condimente, dacă mai este cazul.
După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm pătrunjelul și mărarul, tocate mărunt.
Să vă fie de folos!