Ingrediente
- 1 vanata
- ulei de masline
- 1/2 lingura seminte de cumin
- 4-5 frunze de curry
- 1/4 lingurita ghimbir proaspat, ras
- 1/4 ceapa
- 1/4 boabe de coriandru
- 1/4 lingurita fulgi de chili
- sare
- 340 ml iaurt grecesc
- seminte de rodie si frunze de coriandru pentru servit (optional)
Mod de preparare
Vanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale.
Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi.
Ceapa se taie cuburi.
Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul si se prajesc frunzele de curry, semintele de cumin, ghimbirul si ceapa 1-2 minute, la foc mic, apoi se adauga coriandrul, fulgii de chili si sare. Se lasa cateva minute, apoi se adauga vanata si se gateste 6-8 minute.
Se lasa la racit, apoi se amesteca cu iaurtul. Se serveste cu seminte de rodie si frunze de coriandru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt cu vanata la gratar in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|