Ratatouille pe grill

Postat de BakeUpArtist in Mancaruri de legume
27 Mai 2017 | 2421 vizualizari
Ratatouille pe grill

De mult am asteptat sezonul cald, umplerea pietelor de legume proaspete si fructe. Ador sa gatesc cu ingrediente vegetale, pentru ca sunt pline de savoare si foarte sanatoase. Am ales sa fac un preparat simplu, dar extrem de aromat si suculent.  Am folosit vinete, roșii, dovlecei, ardei gras galben, ardei capia roșu, ceapă roșie. Am făcut și un sos ușor din câteva fire de șofran, usturoi și 3-4 linguri de iaurt gras, a mers de minune cu legumele.  

Ingrediente

  • 2 vinete
  •  2 dovlecei
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire de Sofran
  • 70 ml Iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml apa fierbinte

Mod de preparare

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se ardă, dar nici să rămână crude. Au iesit delicioase – cu textura numai buna pentru ratatouille.

 Pentru sos, am combinat firele de șofran cu jumătate de ceașcă de apă fierbinte. Am lăsat la infuzat pentru 15 minute, apoi am adăugat 2 căței de usturoi zdrobiti, puțină sare și am amestecat bine.

 Apoi am strecurat amestecul și am adăugat peste iaurt. Am amestecat bine și m-am bucurat de un grătar ușor, aromat și sănătos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille pe grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Postat de cristeena20

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

  Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul...

Citeste continuarea

Legume daneze cu spanac

Postat de panacris

Legume daneze cu spanac

Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2017, 10:14
Bun!
la 27.05.2017, 10:19
Ce fain arata!
la 27.05.2017, 11:01
la 27.05.2017, 12:26
la 27.05.2017, 13:45
Doamne, cum arata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking