Iepurasi umpluti

Postat de daniastefania in Prajituri
20 Mar 2015 | 2710 vizualizari
Iepurasi umpluti

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 900 gr faina
  • 400 gr iaurt natur
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta lamaie
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Pregatim pentru inceput aluatul. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un vas. Adaugam praful de sare, ouale si iaurtul. Amestecam putin si adaugam si drojdia, zaharul vanilat si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim in acest timp budinca. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand fierbe luam de pe foc si adaugam budinca. Amestecam bine si mai punem pe foc pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc, adaugam esenta de lamaie si lasam la racit.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem cu o grosime de 0,5 cm. Decupam cu o forma iepurasi. Punem pe un iepuras o lingurita de budinca si asezam deasupra alt iepuras. Lipim bine marginile. Asezam iepurasii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem iepurasii cu galbenus de ou batut cu putin lapte si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C 25 minute.

Dupa ce se racesc pudram cu zahar pudra.

Deliciosi si pufosi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine

Pentru blat topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca putin. Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in continuare. La...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Postat de Ela68

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2015, 19:02
la 20.03.2015, 19:03
Multumesc!
la 20.03.2015, 19:38
buni
la 20.03.2015, 23:17
la 20.03.2015, 23:41

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking