Iepure cu rozmarin si cartofi

Postat de mihaelar63 in Iepure
30 Aug 2018 | 3484 vizualizari
Iepure cu rozmarin si cartofi

 Nu-i pentru cine se pregateste - este pentru cine se nimereste. Matusica mea Viorica - cea mai dulce si calda matusica mi-a dat un pui de casa. Se tot uita si schimba pungile congelate. Sa nu fie iepure - ba acesta-i puiul ...Ajunsa acasa am vrut sa prepar puiul. Nu prea am vazut eu pielea. Chiar m-am bucurat. Mi-am zis ca asa-l doresc, fara piele, fara colesterol. Cand am vazut sirea spinarii si ca avea ...4 picioare, mi-a fost clar !!! Bun si iepurasul, tot domestic, de casa.

Ingrediente

  • 1 iepuras [aprox 2 kg ]
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 1/2 pachet unt
  • 100 ml ulei masline
  • 200 gr slaninuta afumata
  • 1 cana cu vin rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura rozmarin uscat natural de la Delikat
  • 1 lingura condiment natural pentru cartofi de la Delikat
  • 1 lingurita piper boabe Delikat
  • 1 lingurita ierburi si boia de la Delikat
  • sare roz de Himalaya

Mod de preparare

  1. Iepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie.
  2. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul.
  3. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper negru boabe ce a fost zdrobit.
  4. Iepurele are o carne mai uscata, usor fada. Pentru a-i da savoare se foloseste unt, untura si /sau putina afumatura.
  5. Feliati slaninuta in felii subtiri.
  6. Intr-o tigaie se pune untul la topit impreuna cu uleiul.
  7. Tot aici se puneti la prajit slaninuta sa elibereze savoare.
  8. Untul trebuie folosit la prajire impreuna cu ulei pentru ca altfel se arde foarte usor.
  9. Prajiti usor bucatile de carne, Intoarceti-le pe fiecare parte.
  10. Se transfera carnea intr-o tava impreuna cu feliutele de afumatura.  
  11. Deasupra se toarna vinul rosu indoit cu apa in cantitate egala.
  12. Tava cu carnea se da la cuptor la 200 grade C, pana cand carnea incepe sa se rumeneasca si lichidul s-a evaporat.
  13. Cartofii fierti se condimenteaza cu condiment special pentru cartofi de la Delikat.
  14. Rumeniti cartofii in tigaia in care ati prajit si bucatile de iepure.
  15. Cartofii se amesteca cu patrunjel verde tocat.
  16. Transferati cartofii in tava din cuptor.
  17. Presarati pe deasupra preparatului ierburi cu boia de la Delikat.
  18. Pulverizati putin ulei de masline si mai dati tava la cuptor cateva minute pe functia grill.
  19. Gustati si sarati /piparati daca mai este nevoie.
  20. Decorati la servire cu verdeata si ardei iute rosu.
  21. Serviti iepurasul cu cartofi insotit de salata preferata si bineinteles cu un pahar cu vin rosu sau roze.
  22.              Sa aveti pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu rozmarin si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de iepure

Postat de mirela0911

Friptura de iepure

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se...

Citeste continuarea

Coniglio al forno -iepure la cuptor

Postat de mihaelar63

Coniglio al forno -iepure la cuptor

Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2018, 11:48
Mâncăruri speciale, de la vânat...!
la 30.08.2018, 11:54
Rodica , de data aceasta , iepurasul a fost de casa
la 30.08.2018, 11:59
Sigur a fost o bunatate!
la 30.08.2018, 12:00
Avem si noi un iepure in congelator si nu stim cum sa il facem. Poate "furam" reteta ta.
la 30.08.2018, 12:47

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking