Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor

Postat de sufletista in Retete Delikat
10 Aug 2018 | 3347 vizualizari
Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 1 iepure intreg (plus 2 pulpe )
  • 2 felii slanina afumata
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci de padure fierte
  • 5 catei usturoi
  • 40 g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 ml smantana
  • 1 cana vin alb este de preferat(eu am folosit rosu)
  • 1 lingurita ierburi si marar
  • 1/2 lingurita ierburi italiene
  • 1/2 lingurita cimbrisor
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sparanghel alb

Mod de preparare

 

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust, adaugam iepurele transat si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 3 ore la marinat.

Topim untul cu 2 linguri ulei si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-un vas care il vom acoperi.

Calim ceapa cu 2-3 linguri cu apa in uleiul de la carne, ciupercile taiate felii, usturoiul pisat si slanina taiata felii, cateva minute cat sa se inmoaie putin, la final adaugam patrunjel verde tocat.

Carnea o asezam in tava unsa cu ulei, adaugam deasupra ciupercile acoperim cu folie.

In tigaia in care am prajit, adaugam vinul, smantana, condimente dupa gust, amestecam si lasam sa fiarba cca 3-5 min.

Adaugam peste carne, bucati de sparanghel si dam tava la cuptorul incalzit cca. 45 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de ciuperci brune

Postat de Constelatialeu

Tocana de ciuperci brune

Ciupercile le-am spalat de eventualele impuritati, apoi le-am taiat in bucati mai mari. Am asezat pe foc un tuciulet, am pus untul. Separat am taiat ceapa marunt si apoi am adaugat-o peste...

Citeste continuarea

Mousse de ciocolata cu chilli

Postat de diaconta

Mousse de ciocolata cu chilli

Am topit ciocolata pe baie de aburi. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul. Smântâna pentru frisca, împreuna cu laptele le-am pus într-un vas pe foc. Când s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2018, 22:25
Wow! Ce reteta!! ❤❤
la 10.08.2018, 22:45
la 10.08.2018, 23:13
la 11.08.2018, 01:50
la 11.08.2018, 09:17
Interesanta!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking