Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor

Postat de sufletista in Retete Delikat
10 Aug 2018 | 3347 vizualizari
Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 1 iepure intreg (plus 2 pulpe )
  • 2 felii slanina afumata
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci de padure fierte
  • 5 catei usturoi
  • 40 g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 ml smantana
  • 1 cana vin alb este de preferat(eu am folosit rosu)
  • 1 lingurita ierburi si marar
  • 1/2 lingurita ierburi italiene
  • 1/2 lingurita cimbrisor
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sparanghel alb

Mod de preparare

 

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust, adaugam iepurele transat si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 3 ore la marinat.

Topim untul cu 2 linguri ulei si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-un vas care il vom acoperi.

Calim ceapa cu 2-3 linguri cu apa in uleiul de la carne, ciupercile taiate felii, usturoiul pisat si slanina taiata felii, cateva minute cat sa se inmoaie putin, la final adaugam patrunjel verde tocat.

Carnea o asezam in tava unsa cu ulei, adaugam deasupra ciupercile acoperim cu folie.

In tigaia in care am prajit, adaugam vinul, smantana, condimente dupa gust, amestecam si lasam sa fiarba cca 3-5 min.

Adaugam peste carne, bucati de sparanghel si dam tava la cuptorul incalzit cca. 45 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Paccheri cu carne

Postat de panacris

Tort Paccheri cu carne

Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de măsline și apă. Între timp carnea tocată se asezonează cu condimentele pentru chiftele de la Delikat, sare,...

Citeste continuarea

Pachetele de primavara cu fructe si sos picant de zmeura si miere

Postat de Satisfyyourcravings

Pachetele de primavara cu fructe si sos picant de zmeura si miere

Fructele se curata si se taie in bucati mici. Se amesteca apoi cu sucul de lime si portocala.  Intr-o craticioara, se incalzeste usor mierea impreuna cu chilliul. Atentie sa nu inceapa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2018, 22:25
Wow! Ce reteta!! ❤❤
la 10.08.2018, 22:45
la 10.08.2018, 23:13
la 11.08.2018, 01:50
la 11.08.2018, 09:17
Interesanta!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking