Iepure de casa cu ciuperci si legume

Postat de ela in Mancaruri cu carne
13 Feb 2012 | 11568 vizualizari
Iepure de casa cu ciuperci si legume

imi pare rau ca nu mi-a trecut prin minte decat cand am terminat mancarea sa o pregatesc in tigaia hot-pan,economiseam ceva timp....

Ingrediente

  • 4 pulpe de iepure de casa
  • 2 borcane de ciuperci feliate
  • 1 ardei gras(eu am pus jumatate rosu si jumatate portocaliu)
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 morcovi potriviti
  • sare
  • piper
  • verdeturi italiene
  • 6 gr mirodenii fuchs ardei si tomate
  • 200 ml vin alb
  • 750 ml apa
  • 3 linguri pasta de rosii de casa
  • 1 lingura boia dulce
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel tocat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se pot pune de seara pana dimineata sau cateva ore pulpele la marinat in putin ulei de masline cu sare si piper. Iepurele meu a fost tanar asa ca nu a fost nevoie sa-l las la macerat.

Taiem ceapa rondele, ardeiul il curatam si il taiem fasii, morcovii ii curatam si ii taiem si pe ei rondele mici. Punem legumele intr-un vas mai mare, cu putin ulei de masline si lasam cateva minute la calit. Punem si pulpele, adaugam 50 ml apa, saram, piperam, punem jumatate de lingurita de verdeturi italiene, mirodeniile de la fuchs si mai lasam pe foc vreo 10 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam ciupercile scurse si stoarse de apa si amestecam, lasam vreo 5 minute apoi punem vinul si apa, acoperim cu un capac si lasam pe foc, amestecand din cand in cand si completand cu apa daca scade prea mult lichidul, pana carnea este moale. Adaugam pasta de rosii si boiaua, usturoiul pisat, mai condimentam daca este cazul. Oprim focul si presaram deasupra patrunjel tocat.

Servim cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de casa cu ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de iepure cu bere

Postat de alice_ciobanu

Pulpe de iepure cu bere

 Pulpele de iepure se spală bine şi se pun, pentru câteva ore într-un baiţ (sau marinată, după unii). Baiţul îl facem din puţin ulei de măsline, cimbru, boabe de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2012, 23:06
ce bine arata!
la 13.02.2012, 23:16
ce bine arataaaaaaa zic si eu ca Nicol
la 13.02.2012, 23:16
Dia,credeam ca ai plecat la somn
la 13.02.2012, 23:17
of,am uitat,stateai cu mainile in aer inca
la 13.02.2012, 23:26

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking