Ingrediente
- 4 pulpe de iepure de casa
- 2 borcane de ciuperci feliate
- 1 ardei gras(eu am pus jumatate rosu si jumatate portocaliu)
- 2 fire ceapa verde
- 2 morcovi potriviti
- sare
- piper
- verdeturi italiene
- 6 gr mirodenii fuchs ardei si tomate
- 200 ml vin alb
- 750 ml apa
- 3 linguri pasta de rosii de casa
- 1 lingura boia dulce
- 4 catei de usturoi
- patrunjel tocat
- ulei de masline
Mod de preparare
Se pot pune de seara pana dimineata sau cateva ore pulpele la marinat in putin ulei de masline cu sare si piper. Iepurele meu a fost tanar asa ca nu a fost nevoie sa-l las la macerat.
Taiem ceapa rondele, ardeiul il curatam si il taiem fasii, morcovii ii curatam si ii taiem si pe ei rondele mici. Punem legumele intr-un vas mai mare, cu putin ulei de masline si lasam cateva minute la calit. Punem si pulpele, adaugam 50 ml apa, saram, piperam, punem jumatate de lingurita de verdeturi italiene, mirodeniile de la fuchs si mai lasam pe foc vreo 10 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam ciupercile scurse si stoarse de apa si amestecam, lasam vreo 5 minute apoi punem vinul si apa, acoperim cu un capac si lasam pe foc, amestecand din cand in cand si completand cu apa daca scade prea mult lichidul, pana carnea este moale. Adaugam pasta de rosii si boiaua, usturoiul pisat, mai condimentam daca este cazul. Oprim focul si presaram deasupra patrunjel tocat.
Servim cu piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de casa cu ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|