Ingrediente
- 1 iepure proaspat (pulpele, pieptul si ficatul am folosit )
- 1-2 pahare apa
- sare
- piper
- boia dulce
- 100 gr unt
- Pentru piure :
- 1 kg cartofi rosii
- + 45 gr unt
- + sare
- + vegeta
Mod de preparare
Portionam iepurele ;
Pregatim o tava de cuptor in care punem untul taiat bucati ;
Asezam carnea ;
Condimentam ;
Turnam 1-2 pahare de apa , acoperim cu staniol si dam la cuptor pentru 40-50 minute la 190 gr ;
Scoatem tava din cuptor si indepartam staniolul ;
Punem din nou in cuptor pentru 20-30 minute pana se rumeneste ;
Piure-ul : Curatam cartofii , clatim ;
Taiem fiecare rondele ;
Intr-o oala adaugam 2 l apa cu sare , asezam cartofii si dam la fiert pana cand intra furculita cu usurinta ;
Scurgem de apa , condimentam , adaugam unt , batem cu telul ;
Servim alaturi de iepure!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de curte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|