Ingrediente
- 4 pulpe de iepure
- condimente Maggi Ideea zilei pui cu usturoi ( le poti inlocui cu un amestec facut din sare, piper, boia , usturoi si rozmarin)
- 50 ml ulei
- 300 ml apa
- 2 lg de untura de porc ( daca vrei o poti inlocui cu ulei)
Mod de preparare
Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece .
Condimentele se dizolva bine in ulei.
Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la fezandat, pentru 8 ore.
In tava pe care vrei sa o folosesti, pui mai intai untura/ uleiul, apoi bucatile de carne fezandate. Torni si zeama lasata de carne si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 1 ora.
Indepartezi hartia de copt si lasi la cuptor la foc mic, stropind carnea din 5 in 5 minute cu sosul din tava si mai lasi inca 30 de minute.
Servesti friptura imediat cu garnitura preferata.
Merge foarte bine o garnitura de legume la gratar .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure fezandat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|