Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express

Postat de merisor67 in Multicooking
18 Apr 2019 | 2295 vizualizari
Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express

Foarte fragedă a ieșit carnea și foarte bun sosul, cu multă ceapă, cu ardei copt și suc de roșii preparat în casă. Sosul este ușor picant, dar și ușor dulce-acrișor, exact cum preferăm noi sosurile. Iar multicookerul crock pot express este de notă maximă, îl recomand cu mare drag și încredere pentru că prea bune ies preparatele la el!

Ingrediente

  • pulpele de la un iepure de curte
  • 2 ardei capia copți
  • 4 cepe medii
  • 4 căței de usturoi
  • 800 gr sos de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • zeama de la o lămâie
  • 150 ml vin alb, demisec
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Pregătim carnea, curățând-o și porționând-o, apoi o stropim ușor cu zeamă de lămâie și presărăm peste ea sare și piper. O lăsăm la rece 20-30 de minute, într-un vas acoperit.

Mai întâi folosim funcția de sotare, pentru a sota carnea și ceapa.

Pornim multicookerul pe funcția BROWN/SOTE, pentru 15 minute. Așteptăm să se încălzească aparatul, apoi punem uleiul și îl lăsăm să se încălzească. Pe display-ul aparatului apare HEAT, iar când este încălzit se va auzi un semnal sonor.
Adăugăm carnea și o rumenim pe toate părțile, întorcând-o cu o spatulă de silicon. Când carnea este suficient de sigilată, adăugăm ceapa curățată și tocată julien și 2 căței de usturoi tocați rondele. Din nou amestecăm bine până când ceapa devine translucidă, apoi, în ultimele 5 minute, adăugăm vinul. După ce expiră timpul de la funcția de sotare, adăugăm în vas, restul ingredientelor: condimentele, ardeiul copt și tocat mărunt, sosul de roșii și 2 căței de usturoi dați pe răzătoare. Așezăm capacul multicookerului și reglăm supapa pe poziția închis. Setăm funcția POULTRY, pentru 25 minute, la temperatura HIGH. De acum nu mai avem treabă cu mâncarea, așteptăm cu nerăbdare expirarea timpului. Pe display-ul aparatului vom vedea din nou HEAT, iar când aparatul ajunge la temperatura setată, acest mesaj dispare și apare timpul de preparare. După ce timpul de gătire a expirat, se aude un semnal sonor, apoi multicookerul trece automat pe modul KEEP WARM( păstrare la cald). Apăsăm butonul START/STOP. Cu ajutorul unei spatule lungi, rotim butonul supapei spre poziția deschis, permițând aburului să se elibereze. După ce tot aburul s-a eliberat, mai așteptăm 5 minute și rotim capacul spre poziția deschis, apoi îl putem ridica, dar neapărat folosind o mănușă. Presărăm, peste deliciosul iepure în sos de roșii cu ceapă și usturoi, pătrunjel verde și putem să-l savurăm cu mămăliguță, sau cum preferă fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in sos de rosii cu ceapa si usturoi, la multicooker crock pot express" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Supa crema de hribi cu bacon la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Postat de simona72

Supa crema de hribi cu bacon la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Fiind foarte cald afara am ales sa fac supa la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune . Ceapa si usturoiul se taie marunt. Se conecteaza aparatul Crock-pot Express la sursa de...

Citeste continuarea

Chilli con carne la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Oana

Chilli con carne la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul Brown/Sote pentru 15 minute si apasa Start. Pune uleiul in vas si cand s-a incins adauga ceapa si usuroiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2019, 18:41
la 18.04.2019, 18:46
bun bun
la 18.04.2019, 18:56
Grozav de bun si grozav de bine ce arata
la 18.04.2019, 19:30
Foarte bun!
la 18.04.2019, 19:34
Foarte bine arată!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking